Skip to content

Положення Любительського Лову

Положення Любительського лову риб

Положення Любительського лову риб від 2020р.

І. ВСТУП

Перелік положень щодо правил рибальства встановлюється в дозволі самим власником  цього дозволу [уповноваженим рибальства][на право здійснення] рибальство —правління Округу польської спілки рибалок [PZW] – вказуючи в ньому правила: риболовлі, дозволених методів лову та охорони риби.

Уповноважений риболовлі має право посилити або послабити міри рибоохорони та кількісних лімітів на рибу та правила і способи лову риби. Послаблення цих вимог не може порушувати положення Закону про рибальство у водоймах та положень [постанов] виданих на його основі.

ІІ. ПРАВА РИБАЛКИ У ВОДОЙМАХ ПОЛЬСЬКОЇ СПІЛКИ РИБАЛОК

  1. Право риболовлі у водоймах, які знаходяться у користуванні Польської спілки рибалок, мають члени Польської спілки рибалок та не пов’язані з нею особи [ті, хто не нележить до Польської спілки рибалок, які мають ліцензію на риболовлю [Karta wędkarska] та іноземці, які дотримуються правил викладених в цьому Положенні та дозволі отриманому від уповноваженого риболовлі.
  2. Правила видачі ліцензій на риболовлю регулюються положеннями закону про рибальство у водоймах від 18 квітня 1985 року з подальшими змінами.
  3. Особи до 14 років та іноземці які тимчасово перебувають в Польщі звільняються від обов’язку мати ліценцію на риболовлю.
  4. Самостійно ловити рибу має право рибалка який досяг 14 років, проте молодь до 16 років не має право ловити рибу в нічний час без нагляду особи що є її опікуном.
  5. Член Польської спілки рибалок віком до 14 років має право ловити рибу в межах власного рибальського угіддя, відповідно до [дозволених] розмірів риб, що підлягають захисту, кількісним та ваговим лімітам, з наступними обмеженнями:
  • без права вилову на живу та мертву рибку;
  • тільки під наглядом повнолітньої особи з ліцензією на риболовлю, яка відповідає за дотримання ним положень Правил Любительського рибальства [RAPR], правил встановлених уповноваженим риболовлі та правил рибальської етики;
  • риболовля повинна проводитись під постійним і безпосереднім наглядом за вудками;
  • члену Польської спілки рибалок віком до 7 років діє обмеження права ловити рибу однією вудкою, зі збереженням вищезазначених правових регулювань.
  1. Рибалка, який не нележить до Польської спілки рибалок, віком до 14 років має право ловити рибу тільки під наглядом повнолітньої особи, яка має ліцензію на риболовлю та дозвіл від уповноваженого риболовлі, в межах його уповноважень [в межах своїх прав], місця лову риби та денного ліміту лову риби, без права вилову риби на живу та мертву рибку. Особа, яка є опікуном під час лову риби несе відповідальність за дотримання вищезазначених правових регулювань особи, яка не є членом Польської спілки рибалок що діють на даному рибальському угідді. Рибалці, який не нележить до Польської спілки рибалок, віком до 7 років діє обмеження права ловити рибу однією вудкою, зі збереженням вищезазначених правових регулювань.
  2. Під наглядом повнолітньої особи, з ліцензією на риболовлю дозволяється риболовля одночасно двох осіб віком до 14 років зазначених в пункті 5 і 6 на одну вудку кожна, за винятком водойм місць проживання форелі. Посідання місця лову і ліміту двома особами, зазначеними в пункті 6 виключає риболовлю опікуна, натомість посідання їх однією особою не забороняє риболовлю опікуна на одну вудку.
  3. Дозволяється рибальство організованими групами молоді віком до 14 років, у тому числі тим, [які не нележать до Польської спілки рибалок, під час навчань та риболовних змагань, під наглядом опікуна, який має відповідну кваліфікацію інструктора або інструктора Польської спілки рибалок, на умовах визначених уповноваженим риболовлі. Кожна особа з групи має право ловити рибу лише однією вудкою, зберігаючи права на власне місце лову риби та денний ліміт вилову учасника Польської спілки рибалок.
  4. Лов риби під час риболовних змагань регулюється окремими положеннями що містяться в «Принципах Організації Риболовного Спорту».

ІІІ. ОБОВ’ЯЗКИ РИБАЛКИ У ВОДОЙМАХ ПОЛЬСЬКОЇ СПІЛКИ РИБАЛОК

  1. Під час риболовлі рибалка зобов’язаний мати при собі ліцензію на риболовлю, дозвіл від уповноваженого риболовлі та інші необхідні документи для особи яка видає дозвіл на риболовлю.
  2. Інші обов’язки рибалки зазначаються в дозволі уповноваженого риболовлі.
  3. Рибалка зобов’язаний утримувати берег у чистоті в радіусі 5 м від свого рибальського місця, незалежно від стану, в якому він його застав перед початком риболовлі.

IV. КОНТРОЛЬ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ РИБАЛОК У ВОДОЙМАХ ПОЛЬСЬКОЇ СПІЛКИ РИБАЛОК

  1. Рибалка який ловить рибу зобов’язаний піддаватися перевірці:
    1. службовців поліції,
    2. працівників Держрибоохорони,
    3. працівників Громадської рибоохорони,
    4. працівників Лісової охорони,
    5. службовців Прикордонної служби,
    6. уповноваженому риболовлі, у водоймах, які ним використовуються [знаходяться у його користуванні],
    7. іншим суб’єктам які мають право контролю зазначені в дозволі уповноваженого риболовлі.
  2. На вимогу інспекторів [перевіряючих] рибалка зобов’язаний: пред’явити документи, рибальське знаряддя, виловлену рибу та приманки.
  3. Порушення рибалкою цього Положення та правил що містяться в дозволі виданому уповноваженим риболовлі, тягне за собою наслідки Закону про рибальство у водоймах та Акту Польської спілки рибалок.

V. ПІДСУМКОВА ІНФОРМАЦІЯ

До регулювання даного Положення  застосовуються нормативи Акту Польської Спілки Рибалок, а також загальноприйняті

права, в тому числі:

– Закон водне право [Водний Кодекс],

– Закон Про охорону навколишнього середовища,

– Закон Про рибальство у водоймах,

– закон Про суспільство (асоціацію),

– Закон Про ліси (лісовий Кодекс),

– Закон Про охорону природи,

– Закон Про захист тварин, та постанов, повязаних з цими Актами.

Положення входить в силу з 1 січня 2020 року, на підставі Ухвали/Рішення номер172/IX/2019 Правління Головної Польської спілки рибалок з дня 20 вересня 2019 року.