Skip to content

Перелік положень щодо Правил рибальства в окрузі

Перелік положень щодо Правил рибальства в окрузі Польської спілки рибалок у Щецині [PZW w Szczecinie] на 2023 р.

 

далі – Положення (Додаток до Положення Про любительський лов риб та щодо дозволу Округу польської спілки рибалок у Щецині на 2023 рік)

Розділи

  1. Вступ
  2. Обов’язки рибалки у водоймах Польської спілки рибалок
  3. Правила рибальства
  4. Дозволені способи лову
  5. Рибоохорона
  6. Підсумкова інформація

 

І. Вступ

ПЕРЕЛІК ПОЛОЖЕНЬ ЩОДО ПРАВИЛ РИБАЛЬСТВА В ОКРУЗІ ПОЛЬСЬКОЇ СПІЛКИ РИБАЛОК У ЩЕЦИНI, надалі іменованому як Положення, включає перелік положень щодо правил рибальства та охорони іхтіофауни. Норми Положення поширюються на всіх рибалок у водоймах, які знаходяться у користуванні Округу польської спілки рибалок в Щецині, як пов’язаних зі Спілкою, так і не пов’язаних з нею польських громадян та іноземців. У водоймах Округу польської спілки рибалок Щецин заборонено любительський лов риб гарпунними рушницями [підводне полювання — арбалети, спис, острога, гарпун].

 

ІІ. ОБОВ’ЯЗКИ РИБАЛКИ У ВОДОЙМАХ ОКРУГУ ПОЛЬСЬКОЇ СПІЛКИ РИБАЛОК У ЩЕЦИНІ

  1. Перед початком риболовлі рибалка зобов’язаний визначити, кому належить вибране ним рибальське угіддя і чи є в ньому додаткові обмеження, крім тих, що містяться в цьому Положенні.
  2. При виборі та зайнятті місця на рибальському угідді пріоритет має той рибалка, котрий прийшов на нього раніше. (Крім випадку описаного в пункті III підпункт 8).
  3. Займаючи місця, рибалки повинні дотримуватись певної відстані між собою, зазначеної в розділі V Положення.

Ця відстань може бути скорочена лише за згодою рибалки, який раніше зайняв дане місце.

  1. Під час риболовлі вудки повинні перебувати під постійним наглядом їх користувача.
  2. Рибалка зобов’язаний мати пристосування для виймання гачків з пащі риб. Звільняти рибу з гачка потрібно з особливою обережністю.
  3. Організатори риболовних змагань та інших заходів за участю рибалок повинні мати письмовий дозвіл від уповноваженого щодо риболовлі (Округ польської спілки рибалок в Щецині).
  4. Рибалка зобов’язаний залишити рибальське угіддя, якщо на ньому (на підставі дозволу від уповноваженого щодо риболовлі) мають проводитися спортивні змагання та інші заходи за участю рибалок або контрольні лови чи зариблення.
  5. У разі виявлення забруднення води або його наслідків, таких як, наприклад, мор риби, зміна кольору води, масляні плями, неприродний запах, рибалка повинен негайно повідомити керівництво найближчого органу або округу Польської спілки рибалок [PZW], поліцію, Держрибоохорону, Громадську рибоохорону або найближчий орган державного управління.
  6. Якщо рибалка зловив марковану рибу, він зобов’язаний надіслати до офісу правління округу Польської спілки рибалок, на території якого була спіймана риба, маркування [значок] і декілька лусок вийнятих вище бічної лінії риби, вказуючи її вид, довжину та вагу, також місце і дату вилову.

 

 

 

ІІІ. ПРАВИЛА РИБАЛЬСТВА

  1. Вудка

Рибалка зобов’язаний використовувати вудку, що складається з вудилища довжиною не менше ніж 30 см, до якого прикріплена волосінь [ліска] на кінці з:

  1. а) одним гачком з приманкою, або
  2. b) у нахлистовому методі не більше ніж двома гачками, кожен з яких має штучну приманку, при чому кожен гачок може мати не більше трьох розташованих таким чином, щоб вони не виходили за межі кола діаметром 30 мм, або
  3. c) у методах спінінга та тролінгу, штучною приманкою оснащеною не більше ніж двома гачками; гачок може мати не більше ніж три вістря, розташовані таким чином, щоб вони не виходили за межі кола діаметром 30 мм.
  4. d) для підлідного лову: – одним гачок з приманкою, при чому гачок не може мати більше ніж три вістря, розташовані таким чином, щоб вони не виходили за межі кола діаметром 20 мм, або

– штучною приманкою, оснащеною не більше ніж двома гачками; при чому кожен гачок не може мати більше ніж три вістря, розташовані таким чином, щоб вони не виходили за межі кола діаметром 20 мм.

  1. Приманки
  2. a) Як приманки можна використовувати:

– природні приманки: тваринні та рослинні,

– штучні приманки.

1.b) Забороняється використовувати як приманки (прикормки):

– тварини і рослини, що охороняються,

– рибу та раки, зазначені у розділі IV, пункт 3.7.,

– ікру.

  1. с) Природними тваринними приманками є живі або мертві організми та їх частини. При використанні риб в якості приманки, можна використовувати тільки габаритну рибу або яка не є під захистом.

1.d) Натуральні рослинні приманки – це рослини, їх частини та вироби з них (наприклад, тісто та пасти). До цих приманок також умовно входять сири.

  1. е) Штучні приманки — група приманок виготовлених із різноманітних природних або штучних матеріалів. Ці приманки можуть бути оснащені максимум двома гачками, з розташованим вістрям не більше ніж ширина штучної приманки (допущення до 2 мм).
  2. Риболовля

3.1. У водоймах, які використовуються Округом Польської спілки рибалок у Щецині, можна ловити рибу цілодобово, за винятком водойм, місць проживання форелі та харіуса (перелічені в окремій інфолистівці), де можна ловити лише від світанку до заходу тобто 1 годину до сходу сонця і 1 годину після заходу сонця.

3.2. Забороняється вилов риби у зазначені для них періоди і у позначених місцях природоохоронних зон, таких як нерестовища, штучні нерестовища, зимувальні [ями], риборозплідники.

Забороняється вилов риби в рибоохоронних ділянках та риборозплідних господарствах.

3.3. Рибалка зобов’язаний дотримуватися добових норм вилову риби.

3.4 На озері Глембоке в Щеціні (рибальське угіддя № 091) заборонено мати при собі та забирати судака, щуку, сома та окуня.

3.5. На озері Венґожино (ґміна Венґожино) – заборона лову на плавучих засобах з 1 січня до 30 квітня.

3.6 На озерах: о. Бяле (Кічарово), о. Блізьняки та о. Лисе в ґміні. Старґрад) та озері Старковське (Строковське) Дольне та озері Старковське (Строковське) Ґурне у ґміні Венґожино) ловля риби на плавучих засобах заборонена.

3.7. На водосховищі СІЦІНА [SICINA] в Пижицах існують додаткові правила :

1.a) заборонено заходити на острів і ловити рибу з острова,

2.b) заборона перебування [ходіння], на всьому водосховищі Сіціна,

  1. d) КАРП — розмір, [що знаходиться під охороною; підлягає захисту; перебуває під захистом; охоронюваний розмір] до 40 см і вище 70 см.

3.8. У рибальському окрузі Лівія Лужа діє охорона природного заповідника. (Постанова Західнопоморського воєводи № 28/2008 від 19.06.2008 р. Про встановлення плану охорони природного заповідника «Озеро Лівія Лужа»).

Відмінюється – в рибальському окрузі Лівія Лужа дозволяється ловити рибу:

1.a) на позначених великих мостах,

2.б) на вхідних та вихідних руслах [каналах] озера (поза межами природного заповідника),

  1. в) вилов риби з плавучих засобів тільки згідно з окремим Положенням на підставі спеціального дозволу.

3.9. На руслі [каналі]„ЛІВКА” [LIWKA] озера Лівія Лужа – від межі природного заповідника до межі морських водойм, впроваджується кількісний ліміт забору ляща з [рибальського] угіддя – до 10 штук на добу.

3.10. На озерах: о. Пясечно / ґміна Козеліце / та о. Длужиньське (Букове) / ґміна Козеліце / – впроваджуються додаткові обмеження. (Відповідно до Розпорядження Регіонального директора з охорони навколишнього середовища [RDOŚ] в Щецині від 29.04.2014 Про створення плану охоронних завдань для території Природа 2000 Дикий ліс [Natura 2000 Dziczy Las PLH320060].

Розпорядження опубліковане в Офіційному [друкованому виданні] журналі Західнопоморського воєводства від 7 травня 2014 р., п. 1919).

1.a) обмеження приманок для натуральних прикормок,

2.b) розміщення місць для риболовлі таким чином, щоб не пошкодити рослинність,

3.в) догляд за чистотою прибережної зони та дна водосховища.

3.11. У водоймах в місцях проживання форелі та харіуса (так звані «гірські води») – заборонено ловити рибу з усіх плавучих засобів (човнів, понтонів тощо):

  1. (а) у всіх водоймах в місцях проживання форелі і харіуса

(так звані «гірські води»),

1.б) на усій (цілій) річці,

2.c) на річці Рега – за винятком заборони на:

– ділянка річки Рега: від гирла річки Пяскова до гідроелектростанції Рейовіце (виключення із заборони стосується включно водосховищ Лісово та Рейовіце),

– ділянка річки Рега: від насосної станції Влодарка І до автомобільного мосту в Мжежині.

3.12. Заборонено мати та використовувати багор у всіх водоймах Округу польської спілки рибалок у Щецині.

3.13. На ділянках «злови-відпусти» – водойми місць проживання форелі та харіуса (так звані «гірські води») обов’язкова наявність сачка.

3.14. У водоймах місць проживання форелі та харіуса (так звані гірські) також є винятки з правил, що містяться в Правилах любительського рибальства [RAPR] та в додатку до Правил любительського рибальства [RAPR] – детально описані в інформаційному листку на ці водойми.

3.15. Тільки в рибальському окрузі річки Одра № 5 ПРИМІТКА – рибальське господарство річки Одра № 5 не включає в себе: Портове озеро, Рибний Канал,

Канал Реґалічка  – застосовуються такі правила:

  1. a) СУДАК (застосовується тільки до рибальського округу річки Одри № 5),

– розмір, що є під захистом до 45 см

  1. b) (стосується лише рибальського округу річки Одра № 5), рибоохоронний період [заборона вилову] судака з 01.03 по 31.05
  2. c) ЩУКА – розмір, [що знаходиться під охороною] до 45 см (стосується лише рибальського округу річки Одра № 5),
  3. d) заборона додавання додаткової ваги [довантаження] до спінінгового набору понад 20 г / цілий рік /. Заборона не поширюється на так звані методи ДРОП-ШОТ [DROP SHOT]:

Метод спінінга ДРОП-ШОТ [DROP SHOT] полягає на жорсткому кріпленні одинарного гачка і приманки до волосіні або основної плетінки і сильно фіксованому грузилі в кінці комплекту. (У цьому методі використовується так званий «бічний кивок»)

е) в період з 1 березня до кінця лютого – гумові приманки до 15 см, оснащені [одинарним] гачком з одним вістрем,

  1. f) в період з 1 березня по 30 квітня /щороку/ в цілому рибальському окрузі Одри № 5 заборонено ловити рибу методом СПІНІНГУ та ТРОЛЛІНГУ (повна інформація про водойми рибальського округу № 5: www.pzwszczecin.com). ПРИМІТКА – рибальський округ річки Одра № 5 не включає: Портове озеро, Рибний Канал, Канал Реґалічка.

3.16. Крім того, рибалці не дозволяється:

1.a) зберігати та ловити рибу меншу або більшу за розміром, що [що знаходиться під охороною],

2.б) продавати спійману рибу,

3.c) роздавати спійману рибу в рибальському угідді,

4.d) ловити рибу в межах менше ніж 50 м від: водозливу, шлюзів, дамб, греблі та ін.

водозапірних пристроїв та рибопропускних споруд. Ця заборона не діє на

гідротехнічні споруди для регулювання берегів або дна, наприклад, напівзапруд, дамби i

пороги [на дні],

  1. e) ловити рибу в межах менше ніж 50 м від розміщених і маркованих сіток i

інших знарядь рибальського лову,

  1. е) ловля методом «ривка» [ метод багріння на драча]. Визначення браконьєрського способу – так звана „РИВОК” [SZARPAKA]: браконьєрський спосіб лову риби вудкою (спінінгом), який викликає пошкодження зовнішньої оболонки риби, що полягає в постійному, різкому смиканню вудилища за допомогою прикріпленої основної волосіні (волосінь або основна плетінка), на якій прикріплений потрійний гачок або [одинарний] гачок і грузило.
  2. g) забирати рибу підсічену за межами голови, визначеної лініями зябрових дуг. Рибалка зобов’язаний відпустити зачеплену вищевказаним способом рибу назад на рибальське угіддя)

3.h) будувати рибальські помости та рибальські місця без згоди водокористувача,

4.i) використовувати штучне освітлення, щоб знайти або заманити рибу,

5.j) закріплювати човни і ловити рибу на позначених водних шляхах судноводіння,

6.k) риболовля з мостів,

  1. l) відрізати рибі голови і хвости перед закінченням лову.

ł) забирати з рибного угіддя форель струмкову, морську форель і харіуса, виловлених на рослинні та тваринні приманки (рибу потрібно випустити назад у рибальське угіддя,

1.m) на всіх озерах, на річці Свінець, на каналах (не стосується каналів рибальського округу № 5 річки Одра), ставках і водосховищах, які знаходяться у користуванні Округу польської спілки рибалок [PZW] у Щеціні, існують наступні заборони з 1 січня по 30 квітня кожного року:

– Заборона ловити рибу методом СПІНІНГУ, ЛОВЛЯ НАХЛИСТОМ та ТРОЛІНГУ.

– Заборонено ловити на живу та мертву рибку (на «живця»),

1.n) на озері Чарноґлови Дуже діють наступні правила:

– ловля нахлистом дозволена протягом усього року (крім періоду 7-12 днів від зариблення райдужною фореллю). Ловля нахлистом можлива тільки з гачками без борідки,

– повна заборона на ТРОЛІНГ протягом року,

– повна заборона вилову риби протягом 7-12 днів з моменту зариблення,

– з 1 січня по 30 квітня – заборонено проводити вилов риби методом СПІНІНГУ та ловити на живу та мертву рибку (на «живця»),

– використання прикормки заборонено протягом 7-12 днів з моменту проведення зариблення.

  1. о) заборона використання так званих приманок МАНДУЛ і типу МАНДУЛА на річках, каналах, водосховищах (заборона не поширюється на озера).

3.17. Виловлену рибу (крім лососевих і харіуса) можна зберігати живими тільки в сітках з м’яких ниток, натягнутих на жорсткі обручі або в спеціальних коропових мішках. У сітках не можна зберігати більше риби, ніж дозволено добовим лімітом.

  1. лососеві та харіуси, які призначені для збору, підлягають умертвленню гуманним способом – відразу після вилову.
  2. хижа риба: щука, судак, сом, яка призначена для збору, підлягає умертвленню гуманним способом за допомогою пристрою для оглушення риби.
  3. (c) кожен рибалка повинен окремо зберігати виловлену собою рибу.

3.18. Рибу, виловлену меншу або більшу за розмірами, [що знаходиться під охороною], або таку, що є під захистом, необхідно з обережністю випускати у воду.

3.19. Раки американські смугасті, раки [Pacifastacus leniusculus] та риби виду головешки, бичок, чебачок амурський і коричневий сомик після вилову не можна випускати в

рибальстве господарство, на якому вони були спіймані, або в інші водойми.

3.20. При ловлі природними приманками забороняється одночасно ловля методом спінінгу або нахлистом.

3.21. У рибоохоронному періоді на сома використовувати квок заборонено.

3.22. Уповноважений риболовлі на даному рибальському угідді може ввести обмеження або заборону на використання приманок.

3.23. Дозволяється в місці і часі лову риби вудкою, добування риби на наживку з використанням рибальської молявочниці. Поверхня сітки молявочниці має бути не більше 1 м х 1 м і розмір вічка сітки не може бути менше 5 мм.

3.24. Рибу, призначену для наживки, можна запускати лише у водойми з яких їх взято – за винятком видів, зазначених у пункті 3.7. Риба призначена для наживки, може зберігатися живою в контейнері, що забезпечує її добробут або в сітці, як у пункті 3.5.

3.25. У всіх водоймах в місцях проживання форелі та харіуса (так звані «гірські» води) – відокремлених в окремій таблиці – існують вийнятки з правил, що містяться в цьому Положенні, детально описані в інформаційному листі відносно цих водойм.

  1. IV. ДОЗВОЛЕНІ МЕТОДИ РИБАЛЬСТВА
  2. Риболовля з берега або з човна

1.1. Цей метод дозволяє лов риби одночасно двома вудками, кожна з волосінню закінчується одним гачком з натуральною наживкою.

1.2. Уповноважений риболовлі може визначити допустиму кількість прикормки в певному рибальському господарстві.

1.3. Рибалка, який ловить рибу таким способом, зобов’язаний дотримувати такі мінімальні відстані від інших рибалок:

1.а) при ловлі з берега – 10 м,

2.б) між човнами або вбрід – 25 м,

3.в) між човном і береговими рибалками – 50 м.

  1. Спінінговий метод

2.1.Ловля спінінгом дозволяється однією вудкою, тримаючи її в руці, з волосінню, закінченою однією штучною приманкою, оснащеною не більше ніж двома гачками. Під час методу спінінгу не можна використовувати жодні додаткові сигналізатори клювання, встановлені на волосіні.

2.2. Рибалка, який ловить рибу таким способом, зобов’язаний дотримувати такі мінімальні відстані від інших рибалок:

1.а) риболовля з берега або вбрід – 25 м,

2.б) риболовля з човна – 50 м.

  1. Тролінговий метод

3.1. Ловля тролінгом дозволяється тільки однією вудкою, оснащеною не більше ніж двома гачками, закінчується волосінню з однією штучною приманкою, [протягування снастей з приманкою] за допомогою моторизованого плавзасобу, паруса або м’язової сили людини. Буксирувати природніми приманками таким способом заборонено.

3.2. При використанні цього методу рибалка зобов’язаний дотримуватися мінімальної відстані 50 м від інших рибалок.

  1. Метод нахлистом

4.1. Ловля нахлистом дозволяється однією вудкою, тримаючи її в руці, оснащеною котушкою з рухомою шпулею і нахлистовою волосінню, оснащеною не більше ніж двома одинарними гачками, кожен зі штучною приманкою або одним більшим гачком оснащеним більш ніж трьома вістрями, розташованими таким чином, щоб вони не виходили за довжину кола діаметром 30 мм.

Інші волосіні, крім нахлистової, у цьому методі можна використовувати лише для в’язань [з’єднань вузлів], довжина яких не повинна перевищувати подвоєної довжини даного вудлища і як основа для нахлистової волосіні. На нахлистовій вудці не допускається додаткове, зовнішнє навантаження на волосінь і вузли та забороняється використання водоналивних поплавків та інших подібних предметів.

4.2. При ловлі цим методом рибалка зобов’язаний дотримувати мінімальну відстань від інших рибалок:

1.а) з берега або вбрід – 25 м,

2.б) з човна – 50 м.

  1. Метод [лову риби] під кригою

5.1. Лов риби під льодом на штучну наживку — крім мормишки — дозволяється на одну вудку, а при лові на натуральну наживку або мормишку на дві вудки. Мормишкою вважається наживка, у вигляді суцільної оболонки — будь-якої форми і кольору, довжиною не більше 15 мм, з вбудованим або припаяним гачком з одинарним вістрям.

5.2. Лунки в льоду потрібно робити діаметром не більше 20 см, а між ними зберегти відстань не менше 1 м.

5.3 Забороняється ловити рибу вночі, тобто від заходу до світанку.

5.4. Виловлена риба, призначена для збору, підлягає умертвленню гуманним способом – відразу після вилову. Вбиту рибу слід зберігати в контейнерах.

5.5. При використанні цього способу рибалка зобов’язаний дотримувати мінімальну відстань 10 м від інших рибалок.

5.6. Забороняється використовувати як наживку, мертву і живу рибу.

  1. V. ОХОРОНА РИБ
  2. В розмір риби, що є [що знаходиться під охороною] входить довжина від початку голови до найдовшого кінця хвостового плавника.
  3. Під захистом знаходяться такі розміри риб:

жерех до 40 см,

марена звичайна до 40 см,

рибець звичайний до 30 см,

лосось дунайський до 70 см,

в’язь до 25 см,

ялець звичайний до 15 см,

короп до 30 см (крім річок) і понад 70 см. Верхній розмір коропа, за винятком наступних водойм:

1.а) усі річки,

  1. б) озера: озеро Чарноґлови Дуже (ґміна Пшибєрнув), о. Можицко (ґміна Моринь), о. Заєзєже (ґміна Венґожино), водосховище Лісово (ґміна Плоти), водосховище Рейовіце (ґміна Грифіце, гміна Плоти).

головень європейський до 25 см,

лин до 25 см,

харіус до 35 см (кількісний добовий ліміт форелі та харіуса разом 2 штуки),

лосось: повна заборона забору лосося з рибальського господарства.

харіус європейський:

  1. а) в рибальському угідді „ОДРА № 5” – до 30 см;
  2. (b) у всіх інших водоймах до 25 см;

окунь до 17 см і вище 35 см (верхній допустимий розмір окуня, що підлягає захисту є обов’язковим для наступних озер і водосховищ: озеро Хоцивель (Старжиц), о.Чарне Дуже / ґміна Козеліце /, Стекльно / ґміна Грифіно /, водосховище Лісово , о. Моржицко / ґміна Моринь /, о. Новоґардзке, о. Оконє / ґміна Гольчево /, Острово (Мєрзецин), о. Пяскі / ґміна Волін /, о. Портове (з каналами Реґалічка та Рибний), о. Пшиберновське, водосховище Рейовіце, водосховище Сіціна, о. Сєраково (Сєраковське), / ґміна Сухань /, о. Щуче / ґміна Гольчево /, о. Венгожиньське, о. Заєзерже / ґміна Венґожино /,

плотва (розмір плотви що є підлягає захисту дійсний лише на озерах Чарноґлов Дуже та Сьреднє: до 15 см),

форель струмкова до 35 см і більше 50 см (добовий кількісний ліміт струмкової форелі та харіуса разом 2 штуки),

райдужна форель (на озері Чарноґлув Дуже) до 40 см; (добовий кількісний ліміт райдужної форелі 1 шт.),

синець звичайний до 25 см,

судак:

  1. a) до 50 см і вище 80 см (верхній допустимий розмір судака [що знаходиться під охороною] є обов’язковим для наступних озер і водосховищ: Хоцивель (Старжиц), Чарне Дуже / ґміна Козеліце /, Стекльно / ґміна Грифіно /, водосховище Лісово, о. Моржицько / ґміна Моринь /, о. Новоґардське, о. Оконє / ґміна Ґольчево /, о. Острово (Межецин), о. Пяскі / ґміна Волін /, о. Портове (з Регалічкою та Рибним). канали), о. Пшиберновське, водосховище Рейовіце, водосховище Сіцина, о. Сєраково (Сєраковське), / ґміна Сухань /, о. Щуче / ґміна Гольчево /, о. Венгожиньське, о. Заєзерже / ґміна Венґожино /,
  2. b) до 45 см тільки в рибальському угідді „ОДРА № 5”

білоочка до 25 см,

сиг звичайний до 35 см,

ряпушка до 18 см,

сом до 70 см,

щука:

  1. а) до 50 см і вище 90 см (верхній розмір щуки, що підлягає захисту є обов’язковим у таких озерах і водосховищах: Хоцівель (Старжиц), Чарне Дуже / ґміна Козеліце /, Стекльно / ґміна Грифіно /, водосховище Лісово, о. Моржицько / ґміна Моринь /, о. Новоґардське, о. Оконє / ґміна Ґольчево /, о. Острово (Межецин), о. Пяскі / ґміна Волін /, о. Портове (з Регалічкою та Рибним). канали), о. Пшиберновське, водосховище Рейовіце, водосховище Сіцина, о. Сєраково (Сєраковське), / ґміна Сухань /, о. Щуче / ґміна Гольчево /, о. Веножиньське, о. Заєзерже / ґміна Венґожино /,
  2. б) тільки в рибальському окрузі „ОДРА № 5” – до 45 см

підуст звичайний до 25 см,

форель струмкова до 35 см,

форель озерна до 50 см,

вугор до 60 см,

краснопірка до 15 см.

  1. Встановлюються такі рибоохоронні періоди:

жерех з 1 січня по 30 квітня,

марена звичайна з 1 січня по 30 червня,

– риби родини коропових і марена Валецького з 1 січня по 31 грудня,

рибець звичайний з 1 січня по 30 червня,

лосось дунайський з 1 березня по 31 травня,

харіус з 1 березня по 31 травня,

лосось з 1 жовтня по 31 грудня (повна заборона забору лосося з рибальського округу).

харіус європейський з 1 грудня до кінця лютого,

форель струмкова з 1 вересня по 31 грудня:

сиг звичайний з 1 жовтня по 31 грудня,

ряпушка з 1 жовтня по 31 грудня,

судак:

1.a) з 1 січня по 31 травня,

2.b) тільки в рибальському окрузі Річки Одра № 5 рибоохоронний період судака з 1 березня по 31 травня,

білоочка з 1 квітня по 31 травня,

сом з 1 січня по 31 травня;

щука з 1 січня по 30 квітня,

підуст звичайний з 1 січня по 15 травня,

форель струмкова з 1 жовтня по 31 грудня;

форель озерна з 1 вересня по 31 січня,

вугор з 1 грудня по 31 березня.

  1. Якщо перший або останній день рибоохоронного періоду для конкретного виду риб

припадає на встановлений законом вихідний день, термін рибоохорони скорочується на цей

день. Не поширюється на вугра та осетра атлантичного.

  1. Заборонено рибальський лов наступних видів риб та міног захищених законом:

– алоза,

– вид родини Бичкових Gobiusculus flavescens,

– лисун малий,

– лисун звичайний,

– риби родини коропових – барбус,

– чехоня,

– родина ліпарисових,

– бабець строкатоплавцевий,

– бабець європейський,

– іглицеподібні — усі види,

– осетер атлантичний, осетер європейський

– пічкур білоперий,

– пічкур білопер-дністровський,

– щипавки — усі види,

– рогатка чотирирога,

– міноги — усі види,

– фінта,

– бистрянка звичайна,

– в’юн звичайний,

– морська колючка п’ятнадцятиголкова,

– гірчак європейський,

– мересниця озерна,

– слиж європейський,

– родина стіхеєвих – Lumpenus lampretaeformis.

  1. Рак вузькопалий і рак широкопалий не можуть бути предметом любительської риболовлі.
  2. ВВОДЯТЬСЯ НАСТУПНІ КІЛЬКІСНІ ЛІМІТИ ЗАБОРУ РИБ З РИБНОГО УГІДДЯ:

7.1 Протягом тижня (з понеділка по неділю):

– лосось дунайський 1 шт

7.2. Протягом доби (з 0.00 до 24.00)

– сом 2 шт.

– форель озерна, пструг струмковий, лосось, судак, щука, сиг звичайний, жерех (разом) 2 шт.

– харіус, форель струмкова (разом) 2 шт.

райдужна форель (на озері Чарноглув Дуже), 1 шт.,

– марена звичайна 3 шт.

– короп 3 шт.

– лин 4 шт.

– рибець звичайний 5 шт.

– вугор 2 шт.

Загальна кількість виловленої та забраної з рибальського угіддя риби вищезазначених видів не може становити більше 10 штук протягом доби.

  1. З рибальських угідь дозволяється забирати рибу інших не зазначених вище видів, у кількості не більше 5 кг на добу.
  2. Обмеження на вилов не поширюються на білого амура, товстолобика, плоскирка, карася сріблястого, ляща, форель райдужну та палію американську, а також на види риб, перелічені в розділі IV, пункт 3.7.
  3. Лов риби під час риболовних змагань регулюється окремими положеннями

в «Принципах Організації Риболовного Спорту».

  1. Уповноважений риболовлі в обґрунтованих випадках має право на посилити

або послабити міри рибоохорони та кількісних лімітів на рибу. Пом’якшення цих вимог не може порушувати положення Закону Про рибальство у штучних водоймах та положень, виданих на його основі.

  1. VI. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ
  2. До регулювання даного Положення застосовуються нормативи Акту Польської Спілки Рибалок, а також загальноприйняті

права, в тому числі:

– Закон водне право (Водний Кодекс),

– Закон про охорону навколишнього середовища,

– Закон про рибальство у водоймах,

– закон про суспільство (асоціацію),

– Закон про ліси (лісовий Кодекс),

– Закон про охорону природи,

– Закон про захист тварин,

– Постанова Міністра Навколишнього Середовища про захист видів тварин,

– Постанова Міністра Навколишнього Середовища про захист видів рослин,

– Постанови Міністра Сільського Господарства та Сільського Розвитку про вилов риби та

умови вирощування, розведення та вилову інших організмів, що живуть у воді (з

пізнішими/подальшими змінами).